STEČAJNI POSTUPAK ZA TRI DANA?

Svi preduvjeti za stečajni postupak Peveca postoje

Svi preduvjeti za stečajni postupak Peveca postoje

Pedeseti dan štrajka, radnici Peveca dočekali su s viješću o dozvoli za pokretanje stečajnog postupka. Odluka je to bjelovarskog suda, koju su primili sa zadovoljstvom.
Sudeći prema današnjoj odluci trgovačkog suda u Bjelovaru, radnici posrnulog trgovačkog centra uskoro bi se mogli vratiti normalnom, ili bar normalnijem životu.
– Donešena je odluka da su svi preduvjeti za otvaranje stečajnog postupka prisutni i sutkinja je donijela odluku da se u roku od 3 dana donese rješenje o pokretanju stečaja za Zagreb d.o.o. – rekao je sindikalni povjerenik Sindikata radnika trgovine Hrvatske, Vlado Štampf.
Ovakvu su odluku radnici dočekali s olakšanjem i nadom u bolje sutra.
– To znači da se nadamo da smo zadržali svoja radna mjesta, da smo zadržali svoj posao koji smo voljni raditi i da ćemo nastaviti sa svojom djelatnošću, s prodajom robe – dodaje Štampf.
No, kako neslužbeno doznajemo, nedugo nakon ročišta na kojem se tražio stečaj s preustrojem, a na kojem su bili prisutni svi osim stečajnih dužnika – Višnje i Zdravka Peveca, s bjelovarskog suda stiže nova vijest prema kojoj je upitno hoće li za 3 dana zaista krenuti stečajni postupak. Naime, poziv na ročište primio je i potpisao Pevecov opunomoćenik, za kojeg je sutkinja Branka Pleskalt naknadno doznala da mu je istekao mandat. Stoga je moguće da će se Pevecu dati još jedna mogućnost za prisustvovanje ročištu, koje će, ukoliko do njega dođe, biti održano tek za 15 dana.