STEM piknik u Art kvartu

U Art-kvart stiže još jedan STEM piknik, koji će na jednom mjestu okupiti znanstvenike, edukatore, zabavljače, glazbenike i poduzetnike koji svaki dan žive istražujući STEM, a svoj entuzijazam i strast žele prenijeti na djecu, mlade i odrasle koji na bar jedan dan žele činiti isto.

STEM piknik 2.0. održat će se u subotu, 13. travnja u Dječjoj kući, Gradskoj knjižnici Rijeka te Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

Tema ovogodišnjeg STEM piknika je STEM u svakodnevici. -“Želja nam je da se što više naših sugrađana i sugrađanki – kako malih, tako i velikih – upozna sa STEM-om i shvati da on nije tamo neki daleki i komplicirani pojam, već da se nalazi u svemu što nas okružuje, poručili su organizatori.

STEM expo, program pokaznih radionica, igara i natjecanja pružit će posjetiteljima STEM piknika da STEM iskuse iz prve ruke sudjelujući u robotskom nogometu, natjecanju u izradi padobranaca, izrade maketu broda, zaigraju razne matematičke igre i slagalice, pomoću virtualne realnosti posjete Math escape room i digitalni model broda, istraže magični svijet magneta, otkriju snagu trokuta i važnost vinskih mušica u znanstvenim istraživanjima. Okupljeni će se moći igrati s molekulama, sudjelovati u pokusima, upravljati robotima, zaigrati board game STEM arenu, svirati na voću i bilju te se uključiti u radionicu zmijuganja i pričaonicu posvećenu dječjim STEM naslovima. Na otvorenom, u dvorištu Art-kvarta dočekat će vas prava pravcata fomula i vatrogasno vozilo.

.Ulaz na sve aktivnosti je slobodan, a za sudjelovanje u aktivnostima nije potrebna prijava.STEM piknik zajednički organiziraju Centar tehničke kulture Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Centar za popularizaciju znanosti Sveučilišta u Rijeci te Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka. U programu sudjeluju: Astronomsko društvo Višnjan, Art-kino Croatia, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sušak, Hrvatski robotički savez, Hrvatski savez brodomaketara, Prirodoslovni muzej Rijeka, Udruga Ri Rock, Udruga Connect IT i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije.