STIGAO NOVAC!

Ministar Darko Milinović riječkom KBC-u odobrio jednokratnu novčanu pomoć

Ministar Darko Milinović riječkom KBC-u odobrio jednokratnu novčanu pomoć

Ministar zdravstva, Darko Milinović, odobrio je jednokratnu pomoć Onkološkom odjelu KBC-a Rijeka. Ravnatelj Herman Haller tvrdi da će potrebe svih pacijenata biti zadovoljene.
O svoti koju je ministar Milinović odredio za pomoć KBC-u Rijeka za sada svi šute. U roku od 15 dana treba je potvrditi Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, no KBC, kaže Haller, ima Milinovićev blagoslov da se novac raspoređuje kao da je svota već odobrena.
– Samim time znači da će kvota za ovu godinu biti veća i da je dostatna za funkcioniranje, odnosno, za pružanje svim bolesnicima potrebne terapije – dodaje Haller.
No, Haller predviđa da će teških dana još biti te dodaje kako iz godine u godinu broj pacijenata kojima je potrebna ta terapija raste. Isto tako pojavljuje se čitav niz novih lijekova, koji poskupljuju cijelo liječenje.
Ravnatelj riječkog KBC-a kvalitetu Milinovićevog posla visoko ocjenjuje, no najvažnija je u cijeloj priči ocjena pacijenata za koju se nadamo da će narednih dana postati barem prolazna.