STIŽE PLAĆA

Iz 3. maja konačno dobre vijesti

Iz 3. maja konačno dobre vijesti

Nakon dugo vremena iz brodogradilišta 3.maj stižu dobre vijesti. Radnicima će sutra, najkasnije prekosutra biti isplaćene plaće za rujan, a nakon desetak dana i za listopad. S druge strane, bliži se i rješenje problema s brodom kojeg je 3.maj izgradio za njemačkog naručitelja, a ovaj ga ne želi preuzeti.
Hrvatska Vlada izdala je četvrtinu od ukupno 210 milijuna dolara jamstava za gradnju 4 broda za domaće brodare. Realizacija kredita s londonskom bankom Credit-fixom privodi se kraju, što su sa zadovoljstvom dočekali u 3.maju. Riječ je o 52 i pol milijuna dolara koji će na račun 3.maja biti uplaćeni danas ili sutra.
– Shodno tome radnicima će biti uplaćena plaća za 9. mjesec, danas ili sutra. Isto tako, taj priljev će nam omogućiti da 12. studenog isplatimo plaću i za deseti mjesec i da 3.maj konačno uđe u kolotečinu normalnog poslovanja – rekao je predsjednik Uprave BI 3.maj, Željko Starčević.
S tim sredstvima 3.maj će platiti i naručeni materijal za gradnju dvaju brodova. Limovi bi trebali stići krajem tjedna, a tada će se u škver vratiti i radnici koji su na čekanju – dodao je Starčević koji je danas bio na službenom putu u inozemstvu rješavajući problem s gotovim brodom kojeg njemački naručitelj ne želi preuzeti.
– Pri kraju smo rješenja s problemom gradnje 707, za njemačkog naručitelja i taj problem se približava kraju. Očekujemo da ćemo vrlo brzo imati novac za taj brod na računu 3.maja – dodaje Starčević.
Inače, 3.maj od njemačkog naručitelja za već mjesecima gotov brod potražuje još 22 milijuna eura.