Studenti preuzeli ključeve grada

Najveće studentsko događanje u regiji donosi šest dana punih glazbe, sporta, edukacije i zabave.

Student Day Festival započeo je danas, u ponedjeljak 6. lipnja, kada je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović predsjedniku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Luki Delaku predao ključeve grada. Bogat kulturni, zabavni, edukativni, znanstveni, sportski i glazbeni program trajat će do 11. lipnja na Sveučilišnom Kampusu Trsat, ali i drugim lokacijama diljem grada.

Prvi dio programa, koji će se održavati svakodnevno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, nazvan je Culture Week i nudi studentima priliku da se uključe u bogat kulturni i sportski život grada i Sveučilišta u Rijeci. Moći će se upoznati s aktualnostima iz studentskog života kroz predstavljanje studentskih inicijativa, udruga i projekata, kao i steći korisna, dodatna znanja. 

Koncertni program odvijat će se od 9. do 11. lipnja i ugostiti poznata imena pop, rock i urbane glazbe iz Hrvatske i regije. Na lokaciji nekadašnjeg kluba Tenk nastupit će Konstrakta s bendom Zemlja gruva, Psihomodo Pop, Edo Maajka, Jura Stublić i Film, Neno Belan & Fiumens, Brkovi, Denis & Denis, Šajeta, Grše, Messy Cate, M. O. R. T, 30zona, Padre, Gr#as i Bore Balboa. Na WareHouse pozornici nastupit će DJ-evi KiRiK, Tijana T, DJ Ogi, Bronski, Marin Biocic, Marcel, Dino Jukic, Blank Art, Recep, Bruns Lay, Grenco i Mateo Santic.

Svi detalji o programu i događanjima u sklopu SDF-a objavljuju se na službenim Facebook i Instagram stranicama te webu sdf.uniri.hr. Organizatori festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKup, a pokrovitelji Sveučilište u Rijeci, Studentski centar Sveučilišta u Rijeci, Grad Rijeka te Primorsko-goranska županija, dok su sponzori Karlovačka pivovara, Romerquelle, Coca-Cola i Arriva.