SUĐENJE DR. ŠIMIĆU: SVE JE TO BALKANSKA RAPSODIJA

Sve je to Balkanska rapsodija. Tužitelji su u mom slučaju sofisticirali sistem rekla-kazala jer nemaju ni jednog dokaza protiv mene.

Sve je to Balkanska rapsodija. Tužitelji su u mom slučaju sofisticirali sistem rekla-kazala jer nemaju ni jednog dokaza protiv mene.

 
Sve je to Balkanska rapsodija. Tužitelji su u mom slučaju sofisticirali sistem rekla-kazala jer nemaju ni jednog dokaza protiv mene. Rekao je doktor Ognjen Šimić na Županijskom sudu gdje je danas nastavljeno suđenje kardiokirurgu optuženom za primanje mita u najmanje 18 slučajeva. Jedan od tih slučajeva danas je opisala i svjedokinja Branka Bukarica koja je u plavoj kuverti ostavila na stolu doktoru 2 000 Eura kako bi ubrzala operaciju, a s tim je novcem, kaže, smanjila čekanje sa 6 mjeseci na svega nekoliko dana. Ognjen Šimić s druge strane kategorički poriče da je primio novac ili bilo kakav dar od svjedokinje, a čekanje na operaciju je smanjeno iz medicinskih razloga. Šimić je tvrdnju da nije primio novac ponovio i nakon danas pročitanog iskaza druge svjedokinje koja je ubrzavanje operacije svoga muža platila, kako tvrdi, 500 eura i bocom viskija. I ta je operacija ubrzana no kako je istaknuo Šimić ne zbog novca već zbog zahtjeva zamjenika ministra zdravstva. Naravno suđenje nije proteklo bez rasprave o slučaju Krajnović. Doktor Šimić naglasio je kako je Ivan Krajnović, otac Ljerke Krajnović prebačen u Rebro policijskim autom, a ne bolničkim kolima čime je pacijentu ugrožen život, ali ukazuje i na pristranost policije u cijelom slučaju, a sama činjenica da je prošlo dva mjeseca od prvoga posjeta do operacije dovoljno govori da ta operacije nije bila hitna kao što sam i ja govorio -poručio je Šimić. Obrana je danas zahtjevala da se kao dokazi odbace sve snimke i pisma Ljerke Krajnović jer kako smatra obrana policija je potaknula Ljerku Krajnović na počinjenje kaznenog djela odnosno davanje mita. Nakon vijećanja sudsko je vijeće odbacilo zahtjev obrane. Sutra se suđenje nastavlja iznošenjem obrane doktora Šimića, a kako je optuženi naziva Balkanska rapsodija, bi mogla završiti do kraja tjedna kada se očekuje presuda.