SUTRA IZVLAČENJE DOKA 7

Nizozemski ronioci kompanije Multra Ship u ponedjeljak počinju s izvlačenjem potonulog Doka 7 u brodogradilištu Viktor Lenac.

Nizozemski ronioci kompanije Multra Ship u ponedjeljak počinju s izvlačenjem potonulog Doka 7 u brodogradilištu Viktor Lenac.

Nizozemski ronioci kompanije Multra Ship u ponedjeljak počinju s izvlačenjem potonulog Doka 7 u brodogradilištu Viktor Lenac. To je jedna od najpoznatijih kompanija koje se bave spašavanjem i tegljenjem na moru. Sudjelovali su i u izvlačenju ruske podmornice Kursk. Dok 7 potonuo je u lipnju prošle godine i do sada je bilo nekoliko bezuspješnih pokušaja izvlačenja.
– Pripremili smo male pontone iz brodogradilišta, donijeli smo tri kontejnera opreme za ronjenje, radimo pripreme za ronjenje, u ponedjeljak ćemo nas desetorica zaroniti, a trenutno pripremamo i testiramo opremu da ne bi bilo problema kad startamo. Slučaj je vrlo interesantan jer je dok star i u moru godinu i pol dana, bilo je pokušaja i prije da ga se izvuče te je oštećen i pri ronjenju, m to sve moramo provjeriti, ali mislimo da imamo rješenje za svaki problem – rekao je voditelj projekta Multra Ship Paul Verschure.
Potraga za zamjenskim dokom još uvijek traje jer dokova tih dimenzija u dobrom stanju na tržištu nema. Cijena izvlačenja doka poslovna je tajna koju su u Lencu očito spremni platit.