SUTRA PRESUDA UREMOVIĆU?

Inicijativa Pravda za Simkea traži promjenu optužnog prijedloga

Inicijativa Pravda za Simkea traži promjenu optužnog prijedloga

Članovi inicijative – Pravda za Simkea, uoči sutrašnjeg izricanja presude Arnoldu Uremoviću za ubojstvo Vitomira Jovičića, po hitnom postupku traže prekvalifikaciju optužnog prijedloga, iz ubojstva – u kazneno djelo teškog ubojstva.
A ne bude li tako i ako ostane kvalifikacija kaznenog djela ubojstva, Arnold Uremović, permanentna opasnost po ljudsku vrstu, kako ga nazivaju iz inicijative Pravda za Simkea, mogao bi vrlo brzo ugledati svjetlo dana.
– To u pravili znači da ako i dobije najveću moguću kaznu od 15 godina po sili zakona može na slobodi biti već za 7,5 godina od početka izdržavanja kazne, već je godinu u zatvoru što znači nakon 6.5 godina – istaknuo je Dalibor Vidović.
Uremović je kazneno djelo počinio s namjerom, bio je svjestan onoga što čini, a Vitomira Jovičića lišio je života na krajnje podmukao način. Sve su to nepobitni argumenti koji dokazuju da se radi o teškom, a ne običnom ubojstvu, poručuje Vidović. I zato Županijsko državno odvjetništvo poziva da promjeni optužnicu protiv Arnolda Uremovića na način da prekvalificira kazneno djelo ubojstva u kazneno djelo teškog ubojstva.
Svoje nezadovoljstvo i posljednji vapaj članovi inicijative uputit će na sutrašnjem prosvjedu, uoči izricanja presude, u 8.30 ispred Županijskog suda.
– Ne smije nam biti svejedno jer o toj odluci ovisi budućnost i sadašnjost našeg grada, nemojmo živjeti u strahu, moramo pokazati što mislimo o nasilju i kaznama u Hrvatskoj – zaključila je Suzana Ćiković iz inicijative Pravda za Simkea.