Svečano prisegnuli suci porotnici

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je svečana prisega sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Rijeci. Obvezali su se da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.

 

Prisegu su izrekli pred predsjednikom Županijske skupštine Markom Borasom Mandićem koji im je ovom prigodom čestitao te naveo da je ovo imenovanje priznanje dosadašnjem radu, zalaganju i postignutim rezultatima. Novoizabranim sucima porotnicima čestitao je i predsjednik Županijskog suda u Rijeci Vlado Skorup rekavši kako su suci porotnici bitan segment u funkcioniranju pravosuđa te zaželio puno uspjeha u radu, za koji smatra da je težak posao, ali u konačnici služi višem cilju.

 

Na današnjoj svečanosti, prisegnuli su i suci porotnici Županijskog suda u Rijeci koji su bili spriječeni prisegu položiti u siječnju 2022. godine.

 

Suce porotnike imenuje Županijska skupština na prijedlog Odbora za imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, a svečanom prisegom službeno preuzimaju dužnost za četverogodišnji mandat.