Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Matulji!

U Općini Matulji u tijeku su brojni novi projekti. 

matulji

Svečanom sjednicom obilježen je dan Općine Matulji. ” Ovo je oduvijek bitan datum za sve stanovnike Općine Matulji posebice što smo mi posebni po tome što naša svečana sjednica nije vezana za nikakav poseban datum već pada za vrijeme pusta, tradicionalnih maškara. ” – objasnio je Vedran Kinkela, načelnik Općine Matulji. Popis stanoništva u Općini Matulji nije pokazao veće oscilacije, a u tijeku su brojni novi projekti. ” Od kojeg treba istaknuti gotovo pred kraj uređenja odlagališta otpada Osojnica.  Mogu istaknuti projekte koji se trenutno realiziraju kao što je Dječje igralište u Bregima.  Sljedeće godine počinjemo s izgradnjom dječjeg igrališta u Jušičima.” – dodao je načelnik. 

Nakon prošlih pandemijskih izbora formirana je dobra I stabilna predstavnička vlast. ” Da imamo vrlo stabilno vijeće, vrlo konkretno vijeće sa priejdlozima, sa argumentima koji s načelnikom I ekipom iz Općine razgovara o projektima I sadržajima, a neovisno o političkoj pripadnosti I političkim pričama.” – rekao je Slobodan Juračić, predsjednik vijeća Općine Matulji.

Svečanu sjednicu uveličali su gosti iz susjednih gradova I općina, ali I iz Europskog parlamenta. “ Želim da znate da svi moji resursi mog ureda u Bruxellesu, moje znanje i iskustvo, vam stavljam na raspolaganje, želim da surađujemo.“- naglasila je Romana Jerković, zastupnica u Europskom parlamentu. 

Tom prigodom dodijeljenje su I godišnje nagrade. Aleksandru Sandiju Šneleru (postumno). On je bio jedan od osnivača NK Mune, danas NK Matulji. “ Ova nagrada je naš ponos, naš Sandi je dao cijelog sebe, u nogometni klub Mune, u Žejanske zvončare.” – rekla je njegova supruga Diana Šneler. 

Nagradu je primila I Gordana Begić. Ova profesorica cijeli je svoj radni staž provela u matuljskoj osnovnoj školi, a vodi I planinarsku sekciju. Treća godišnja nagrada uručena je Udruzi umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji koja okuplja 400-tinjak umirovljenika. Svečanost u dvorani svojim izvedbama uveličale su članice KUD-a Učka.