SVETI NIKOLA – ZAŠTITNIK POMORACA, PUTNIKA I DJECE

Hodočašćem u Kraljevicu, počeo je program obilježavanja blagdana Sv. Nikole

Hodočašćem u Kraljevicu, počeo je program obilježavanja blagdana Sv. Nikole

Dvanaestim hodočašćem u Kraljevicu, počeo je program obilježavanja blagdana Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika i djece. Konvoj brodova s hodočasnicima isplovio je s riječke rive prema najstarijem svetištu svetog Nikole u Kraljevici. U crkvi Sv. Nikole, održana je svečana misa koju je predvodio fra Stanko Dodig.
– Ovo ima svoju draž i kad bi s tim prestali, umanjili bi stoljetnu proslavu Sv. Nikole – rekao je apostol mora PGŽ, fra Dodig.
– Sveti Nikola je naš zaštitnik i kad god su pomorci u nevolji, uvijek se obraćaju Sv. Nikoli – kazao je lučki kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar.
Loše vrijeme nije spriječilo brojne pomorce da sudjeluju u hodočašću. Za sve njih, Sv. Nikola ima posebno značenje.
Program obilježavanja dana Svetog Nikole nastavlja se u četvrtak misom u Kapucinskoj crkvi, kao godišnji spomen za nestale pomorce i ribare. 3. prosinca će se održati procesija koja će proći ulicama grada prema Kapucinskoj crkvi gdje će se održati sveta misa. Na sam dan svetog Nikole 6. prosinca položit će se vijenac u more za nestale pomorce, ribare i putnike, a na Gatu Karoline Riječke dijeliti će se frigana riba.