OGLAS

Tehničar posluživanja: Novi četverogodišnji smjer u Ugostiteljskoj školi Opatija

Ugostiteljska škola Opatija je učenicima osnovnih škola predstavila svoje programe i zanimanja. Ugostiteljska škola Opatija biti će prva ugostiteljska škola u Hrvatskoj koja na jesen, s početkom nove školske godine uvodi novi eksperimentalni smjer tehničar posluživanja. U ugostiteljskoj školi očekuju da će novi četverogodišnji smjer privući veći broj učenika.

-”Novi smjer koji s ovim upisnim rokom ćemo provodit u školi odnosi se na specijalizaciju, odnosno malo detaljnija edukacija djece usko vezana uz somelijerstvo, bar, odnosno barsko poslovanje i bariste što je u principu na tržištu rada jako traženo.Očekujemo jako dobar odaziv s obzirom da je zanimanje vrlo atraktivno. Znači aktivnosti koje ćemo provodit unutar tog zanimanja isto tako su vrlo atraktivne i vrlo zanimljive, rekla je Aleksandra Miljević iz Ugostiteljske škole Opatija

Uz novi smjer, učenicima osmih razreda učenici opatijske Ugostiteljske škole predstavili su i ostale obrazovne programe. Najpopularniji je smjer kuhar.Uz četverogodišnji smjer turističko – hotelijerski komercijalist to su i trogodišnji programi za konobara i slastičara.