Temperature zraka u padu

Obilni pljuskovi, grmljavina, jugo – takvo nas vrijeme očekuje i sutra

Obilni pljuskovi, grmljavina, jugo – takvo nas vrijeme očekuje i sutra

Obilni pljuskovi, grmljavina, jugo, a možda i nevere – takvo nas vrijeme očekuje u idućim satima i cijeli sutrašnji dan. Kiša je i danas usporila promet, a na gradilištima potpuno zaustavila radove. Asfaltiranje Zvonimirove zbog vremenskih uvjeta ponovno je zaustavljeno. Rekonstrukcija južnog dijela kolnika, planirana za idući tjedan, tako će još malo pričekati. A trenutačno stoje i radovi na Zapadnom trgovačkom centru.
– U posljednja 24 sata ako zbrojimo do 14 sati palo je oko 50 l po m2 kiše što je značajna količina – rekao je meteorolog Pomorskoga hidrometeorološkog ureda Rijeka, Smiljan Visković.
Temperature zraka će pasti pa će se u nekim krajevima u pogon staviti i peći.
– Mi se naime nalazimo usred jedne prostrane europske ciklone, a u sredozemlju je još i jedna druga ciklona, ona ide polako prema nama. No onda u nedjelju vjetar južnih smjerova treba okrenuti na buru. Tijekom nedjelje očekujemo razvedravanje – dodaje Visković.
Umjesto ljetne obuće u trgovinama se sve više traže gumene čizme. No ipak ljetu zbogom još nećemo reći. Od ponedjeljka bura će oslabjeti, pa ćemo ponovno uživati u sunčanom vremenu s nešto višim temperaturama zraka – do ugodnih 24 celzijevih stupnjeva. More će od idućeg tjedna biti samo za hrabrije kupače – od 17 do 21 stupnja. Ako pogledamo malo dalje, za listopad prognostičke karte govore kako će biti prosječan s temperaturama između 11 i 19 stupnjeva sredinom mjeseca. Prosječan će biti i po oborinama – očekuje se da će pasti 167 litara kiše po metru kvadratnom.