Teška prometna kod Sibinja: Troje poginulih i još tri osobe teško ozlijeđene

Na mjestu nesreće, poginuo je 68-godišnji vozač, te dvije putnice iz vozila, starosti 70 i 93 godine.

vlcsnap-2020-08-29-14h24m11s502

Troje hrvatskih državljana poginulo je jutros u teškoj prometnoj nesreći koja se oko 8 sati dogodila kod Sibinja Krmpotskog između Novog Vinodolskog i Senja. Sudarili su se Opel riječkih registracija i VW Polo talijanskih registarskih oznaka.

Od siline udara oba automobila sletjela su s ceste, a iz PU primorsko-goranske potvrdili su da je u VW Polu bilo troje Talijana. Svi su zadobili teške ozljede te su ih prevezli u riječku bolnicu gdje im se ukazuje pomoć.

– Dovezene su tri osobe, dvije žene i jedan muškarac, svi imaju zadobivene teške tjelesne ozljede, zbog vitalne ugroženosti dvije osobe su primljene u Jedinicu intenzivnog liječenja na Sušaku, dok će treća osoba biti dalje liječena u Jedinici intenzivne njege na traumatologiji – rekla je specijalizantica Hitne medicine KBC-a Rijeka, Ana Tancabel Mačinković.

Nesreća se dogodila kada je 68-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel, riječkih registarskih oznaka, krećući se u smjeru Senja prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je pritom udario izravno u osobno vozilo marke VW Polo, talijanskih nacionalnih oznaka što se kretalo iz suprotnog smjera.

Na mjestu nesreće, uz spomenutog 68-godišnjeg vozača, poginule su i dvije putnice iz vozila, starosti 70 i 93-godine.

Točan uzrok nesreće i okolnosti koje su do nje dovele utvrdit će se nakon što budu provedene sve potrebne mjere i radnje.

Promet navedenom dionicom ceste tijekom provedbe očevida, kojim je rukovodila zamjenica ODO Rijeka, odvijao se naizmjence jednim prometnim trakom od 9 do 12 sati kada je normaliziran.