Tetoviraj se za Nou: Humanitarna akcija tattoo majstora iz Hrvatske i Slovenije za dječaka s rijetkom bolešću

Za malenog Nou Kokanovića iz Kuča pokrenuta je još jedna akcija prikupljanja pomoći. U akciju, koja će se održati 15. travnja u tattoo studiju Karma Ink Tattoo u Rijeci, uključilo se 10 najpoznatijih tatoo majstora iz  Hrvatske i Slovenije.

Tattoo majstori pripremili su mnoštvo unikatnih dizajna za tetoviranje, printove umjetničkih ilustracija te odličnu atmosferu uz DJ-a Andreja Diklića. Za okrijepu umjetnika pobrinuli su se riječki King’s Caffe Food pub i Zmajska pivovara, a za dodatne materijale u pomoć su nesebično pritekli zagrebački Cibo Copy i D print Rijeka.

Iznos donacije za tetoviranje iznosi 50 eura i vrijedi za bilo koji dizajn pripremljen za ovaj događaj, a tetovirat će se po redoslijedu dolaska, najavili su organizatori.

Dvogodišnji Noa jedini je u Hrvatskoj, a peti u svijetu sa recidivima meningitisa istim uzročnikom. Dijagnosticirana mu je epilepsija, šum na srcu, hidrocefalus, potpuna slijepoća te poremećaj senzorike i motorike. Noa je dijete potpuno ovisno o cjelodnevnoj skrbi te se ne može samostalno kretati ni komunicirati, ali s adekvatnim terapijama pokazuje veliki napredak.

Osim redovitih terapija, Noin napredak iziskuje i mnoge pretrage i medicinske zahvate koji predstavljaju ogroman financijski pritisak na obitelj već izmorenu borbom s teškim posljedicama Noinih dijagnoza.

Umjetnici koji su se odazvali akciji i koji će odraditi cjelodnevni maraton tetoviranja za pomoć obitelji Kokanović su cjelokupni tim domaćinskog studija Karma Ink Tattoo; tattoo artisti Gloria Nanut, Lola Žeželić, Linda Knežević, Angelika Vunić, Roni Kostadina te piercer Josip Fućak.

Iz zagrebačkog Bura Tattoo studija sudjeluju Ana Kušter i Dolores Brbora te iz istog grada dolazi i Melanija Cupek, vlasnica studija Black Orchid Tattoo.

Iz Kopra se odazvala umjetnica Petra Fon iz istoimenog studija, a iz studija Good Vibrations u Puli sudjeluje Nikola Vidaković.