Thalasso Cardio Walk: Aktivna šetnja uz pratnju fizioterapeuta ove subote u Opatiji

Thalasso Cardio Walk program je vođenih šetnji koji povezuje prirodne i povijesne resurse Opatije, kao što su blaga klima tijekom čitave godine, ljekovito djelovanje morskog aerosola sa stručnošću i znanjem vrhunskih zdravstvenih djelatnika.

Opatija – Hodanje kao jedna od najjednostavnijih, ali i najefektnijih rekreativnih aktivnosti, donosi brojne blagodati ljudskom organizmu. Naš program „Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa“ hodanje podiže na višu razinu, uključivanjem stručnih trenera i fizioterapeuta te pomno osmišljenih ruta i treninga. Nakon što smo ovogodišnje aktivnosti otvorili besplatnim subotnjim nordijskim hodanjem, ove subote 18. ožujka nastavljamo uz Thalasso Cardio Walk u suradnji s Thalassotherapijom Opatija, najavili su iz Turističke zajednice grada Opatije.

Thalasso Cardio Walk program je vođenih šetnji uz pratnju fizioterapeuta – edukatora Paola Šorića. Tijekom šetnji, u edukativne svrhe, koriste se i informativne table postavljene uz obalno šetalište na kojima se mogu pronaći korisne informacije poput geografskog prikaza šetnica i dionica za šetnju, potrebnog vremena za savladavanje pojedine dionice, preporučene brzine hoda, kao i smjernice za prepoznavanje intenziteta aktivnosti i subjektivne percepcije napora. Kroz ove aktivnosti povezuje se povijesne i prirodne resurse Opatije, kao što su blaga klima tijekom čitave godine, ljekovito djelovanje morskog aerosola ispunjenog mirisom mediteranskog bilja te popularno obalno šetalište Lungomare sa stručnošću i znanjem vrhunskih zdravstvenih djelatnika.

Ove subote, Thalasso Cardio Walk povezat će se s dobro prihvaćenim aktivnostima nordijskog hodanja, odnosno besplatnih vođenih šetnji koje se održavaju svake subote u okviru programa „Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa“. Nakon starta grupe nordijskog hodanja ispred Ville Angioline u 10 sati, predviđeno je povezivanje s grupom korisnika usluga Thalassotherapije oko 10.20 sati na obalnoj šetnici ispod hotela Admiral. U društvu fizioterapeuta koji će predstaviti zdravstvene prednosti aktivne šetnje, grupe će zajednički nastaviti aktivnu šetnju prema Ičićima. Nakon vježbanja pod vodstvom fizioterapeuta na ičićanskoj plaži, sudionici će se istim putem vratiti u Opatiju. Thalasso Cardio Walk nastavit će se i u narednim mjesecima, a najavljeni datumi su 22. travnja te 20. svibnja.