Thalassotherapia Crikvenica: počeli pregledi i terapije

Thalassotherapia Crikvenica prestala je biti Covid centar. Počeli su sa obavljanjem specijalističkih pregleda te dijagnostičkih postupaka i terapijskih procedura.

thalaso crikvenica

Thalassotherapia Crikvenica prestala je biti Covid centar. Počeli su sa obavljanjem specijalističkih pregleda te dijagnostičkih postupaka i terapijskih procedura.

“Preporuka je da se pacijenti upisuju 15 minuta prije i nakon upisa idu u odgovarajuću ambulantu. Preporuka je uz poštivanje vremena dolaska, da nose zaštitne maske i da se pratnja ograniči na minimum.” – objasnio je Endi Radović, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.

Na praznik rada otpušteni su posljednji pacijenti ozdravljeni od koronavirusa. U ovim sobama ležalo je ukupno 18 pacijenata sa nikakvim ili blagim simptomima koronavirusa.

“Brinuli smo se o svima njima podjednako, sa poštovanjem, sa potrebom da zadovoljimo sve njihove potrebe, nadam se da smo to odradili dobro, imamo dobre povratne informacije. “ – naglasila je Nataša Manestar, ravnateljica Thalassotherapije Crikvenica.

Prvi covid pacijenti stigli su u Crikvenicu 7. travnja.

“ Što se tiče samog početka rada dobro smo se organizirali, imali smo edukacije iz KBC-a od stručnog osoblja i naravno veliku pomoć naših epidemiologa. “ – istaknula je Manestar.

Medicinska služba bila im je na raspolaganju od 0 do 24. Sada su ostale samo prazne sobe.

“ Prostor u kojem su bili covid pacijenti je detaljno očišćen, jučer je bila služba za dezinfekciju, napravili su zamagljivanje i kompletno dezinficiranje prostora, danas se ti prostori provjetravaju i spremni su da od sutra mogu primiti pacijente. “- naglasio je Radović.

Svi pacijenti koji su boravili ovdje, bili su prebačeni iz riječkog KBC-a. Sve kako bi im se pružali bolji uvjeti.

“ Bili su smješteni u sobama sa balkonom, imali su osiguran doručak, ručak, večeru, nadzor liječnika je bio konstantan.” – rekla je Manestar.

Thalassotherapia Crikvenica se tako polako vraća u normalu. Primanje stacionarnih bolesnika počinje u ponedjeljak 11. svibnja.

“Isto tako idemo sa postupnom prijavom tih bolesnika tako da ćemo krenuti najprije sa prijavom po jednog bolesnika u bolesničkoj sobi, a kako se budu popuštale epidemiološke mjere onda ćemo taj kapacitet i povećavati. “ – objasnio je Radović.

Preventivne mjere podrazumijevaju i držanje razmaka među pacijentima, izbjegavanje grupiranja u čekaonicama, a ulazak s pratnjom u polikliničke službe moguć je jedino ako je pacijent slabopokretan ili nepokretan.