Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače

Guvernerova palača obilježava 120 godina od izgradnje. Predstavljen audio vodič Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače

tia

Interaktivni vodič za djecu Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače tiskan je 2016. godine, a muzej sada čini iskorak u prezentaciji i interpretaciji prostora i predstavlja audiovodič za djecu na hrvatskom i engleskom jeziku. Najmlađim posjetiteljima tako će se približiti sama palača i stalni postav

 

Kroz prostore nekadašnje rezidencije riječkih guvernera djecu vodi glas zaigrane I znatiželjne djevojčice Tie ana ima dugu kosu i pjegice na nosu, voli istraživati svoj grad i uvjerena je kako nije pristojno ne poznavati grad u kojem se živi i ona čitav jedan dan provodi u Guvernerovoj palači, umiješala se među guvernerove goste, prisustvuje svečanoj večeri i na kraju odlazi nakon plesa u Mramornoj dvorani. Naglasila je autorica projekta Denis Nepokoj.

 

Tia odlazi uvjerena kako Guvernerova palača još nije otkrila sve svoje tajne iz 123 godine duge povijesti i kako je istaknuto ta palača cijelo vrijeme bdije nad gradom i prati sve gradske mijene te snažnije nego i u jednoj drugoj palači povezuje prošlost sa sadašnjošću I budućnošću.

Izrada audio vodiča financirana je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije te Grada Rijeke.