Tijekom uskrsnih blagdana očekuje se pojačani promet na autocestama: HAC moli korisnike za oprez

Zbog nadolazećeg produljenog vikenda uoči uskrsnih blagdana, od sutra se očekuje gušći promet na svim autocestama. Obzirom na to da je vrijeme proljetnih radova na autocestama, stoga su i na pojedinim dionicima određena  prometna ograničenja. Međutim, HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti. Vozače molimo da poštuju signalizaciju i ograničenja brzine vožnje. Kako često napominjemo, jedino je važno stići do odredišta i svojih obitelji. Češće pogledajte na brzinomjer i držite razmak od vozila ispred i ne  žurite!

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

Autocesta A3 Bregana – Zagreb – Lipovac:

  • Na dionici Jadranska avenija – čvor Lučko

Na ovoj dionici izvode se radovi na zamjeni prijelaznih naprava na sjevernom vijaduktu Sava-Odra, investitora Grada Zagreba u smjeru naplatne postaje Lučko. Obzirom da se dio privremene regulacije prometa nalazi u nadležnosti HAC-a, promet je reguliran na način da se dvosmjeran promet odvija po južnom kolniku u smjeru Grada Zagreba, s po dva sužena prometna traka u oba smjera vožnje.

  • zona  čvora Zagreb zapad,zbog prometnog rasterećenja kraka 4 čvora Zagreb zapad (Jankomir), iz smjera autoceste A3 (iz smjera GP Bregana) i iz smjera autoceste A2 (iz smjera Macelja) prometuje se u smjeru Grada Zagreba s jednim prometnim trakom.
  • dionica Zagreb zapad – Lučko, zbog rekonstrukcije odmorišta Zagreb (oba smjera), promet se u zoni radova odvija sa po dvije sužene prometne trake u oba smjera.

Autocesta A6 Zagreb – Rijeka    

  • zona čvora Orehovica, zbog rekonstrukcije i dogradnje čvora Orehovica na autocesti A6, izvode se radovi na krakovima čvora te se promet vodi suženim krakovima čvora i to iz smjera Križišća (otok Krk) u smjeru Zagreba i u smjeru Istra/Rupa te iz smjera Istra/Rupa u smjeru Zagreba, zatim iz smjera Zagreba u smjeru Križišće (otok Krk) i iz smjera Zagreba u smjeru Rupa/Istra.

Za sav promet je zatvoren silazni krak čvora iz smjera Zagreba u smjeru Rijeka/centar/Trsat, a promet se vodi obilaznim pravcem preko ostalih gradskih prometnica.

Autocesta A7, Rupa Rijeka – Žuta Lokva    

  • šira zona čvora Učka (Matulji), zbog radova rekonstrukcije i dogradnje čvora Učka, promet se svim krakovima čvora vodi jednom prometnom trakom. Na glavnoj trasi autoceste promet se u zoni čvora Učka odvija bez ograničenja, u oba smjera vožnje.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/  ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422.