Titula svjetskog prvaka dolazi u Jadranovo:Karlo Šaban zlatni na SP u Francuskoj

Karlo Šaban iz Jadranovu osvojio je svjetsko zlato  u disciplini pojedinačno klasično do 23 godina.

Lovro Šipek je u mlađoj kategoriji do 18 godina osvojio srebro,a Marin Miličević broncu.

 

1076-karlo-saban-svjetski-prvak-u23-1307082022

 

Karlo Šaban je u finalnom dvoboju odličnom igrom deklasirao protivnika Francuza Romaina Garniera rezultatom 13:7 te tako ostvario svoje snove i nastavio niz kojeg je započeo 2018.god. na Svjetskom prvenstvu u Kini kada je bio svjetski prvak do 18.g. u istoj disciplini.

Odlične partije odigrao je Karlo Šaban kroz cijelo prvenstvo. U četvrtfinalu je nadigrao reprezentativca Srbije Dejana Kovačevića 13:2, a onda u polufinalu i Slovenca Gašpera Povha 13:3. Karlova igra korz cijelo svjetsko prvenstvo bila je zaista impresivna. Uz zlato Karlo ima i brončanu medalju iz discipline par klasično U23 koju je igrao s Ivanom Ćorićem.

 

Korak do naslova svjetskog prvaka ostao je Lovro Šipek  u disciplini disciplini pojedinačno klasično do 18 godina. U finalu je igrao protiv Slovenca Jake Štremfel a konačni rezultat je glasio 5:13 za Jaku.  No, srebro je svakako veliki uspjeh za Lovra uz broncu osvojenu u disciplini štafetno izbijanje zajedno s Filipom Klarićm.

 

Marino Milićević u polufinalu brzinskog izbijanja za seniore u kojem je za protivnika imao Francuza Abelfanakon i odlične prve trke morao je u razigravanje na 2.30 minuta jer je rezultat glasio 47-47. U razigravanju je mirniju ruku imao Francuz te je Marino izgubio borbu za ulazak u finale rezultatom Cro 19/26 –  Fra 23/25

 

U Jadranovu su počele pripreme za doček sjajnih boćara koji se iz Francuske vraćaju u nedjelju navečer.