Tragedija na Kupi – migranti pokušali prijeći granicu, dvojica preminula

Migranti, državljani Konga, pokušali prijeći granicu kod rijeke Kupe, ali sve je završilo tragedijom

vlcsnap-2022-04-05-18h05m39s225

Policijski službenici sinoć su obilazeći teren uz rijeku Kupu na širem području Vrbovskog pronašli pet stranih državljana. Nedugo nakon toga policija u blizini pronalazi još jednu mušku osobu.

– Dolaskom djelatnika policije do te osobe, osoba je bila u besvjesnom stanju tako da su joj pružili profesionalnu pomoć međutim u tom pružanju pomoći pokušali su je reanimirati, ali osoba je preminula – rekao je Tomislav Horvat, voditelj Službe za nezakonite migracije u Sektoru za granicu PU primorsko-goranske

Zbog nepristupačnosti terena uz policijske službenike, u spašavanju su bili angažirani i vatrogasci.

– Kolegi je jedan migrant rekao odakle je, znači iz Konga i da mu se brat utopio odnosno nestao u Kupi – ispričao je zapovjednik DVD-a Vrbovsko, Dalibor Mareković.

Policija je u suradnji s HGSS-om nastavila pretragu terena te je u rijeci Kupi pronađeno još jedno mrtvo tijelo nepoznate muške osobe.

– Te su osobe pokušale nezakonito prijeći državnu granicu između Hrvatske i Slovenije, ušli su u rijeku Kupu međutim zbog padalina koje su bile prethodnih dana Kupa je nabujala i bila hladna te su osobe nakon ulaska u Kupu osjetile da ne mogu dalje ići – dodao je Horvat.

Prema izjavama pronađenih osoba, svi su državljani Konga. U tijeku je utvrđivanje identiteta preminulih muškaraca i kriminalističko istraživanje nad preostalim pronađenim stranim državljanima.