TREĆA TRANŠA MUNICIPALNIH OBVEZNICA

Građevinski radovi na Bazenima na Kantridi polako završavaju.

Građevinski radovi na Bazenima na Kantridi polako završavaju.

Građevinski radovi na Bazenima na Kantridi polako završavaju. Kompleks bazena izgrađen je uz pomoć municipalnih obveznica. Izdane su dvije tranše u vrijednosti od 120 milijuna kuna, a Grad je u suradnji s Privrednom bankom Zagreb predstavio i treću, 60 milijuna vrijednu, tranšu gradskih obveznica.    
        – Ukupno izdanje obveznica u iznosu 180 milijuna kuna predstavlja do sada najveće izdanje gradskih obveznica u Hrvatskoj, kamatna stopa iznosi  4,25%, a dospijeće je do 2016. godine, rekao je na predstavljanju riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
        Dokaz koliko su dvije tranše bile uspješne je i veliki interes ulagača. Banke i mirovinski fondovi imaju u vlasništvu najviše obveznica. Više od milijun i 400 tisuća kuna u obveznicama imaju i fizičke osobe koje će i obveznice iz treće tranše moći kupiti u poslovnicama PBZ-a gdje mogu dobiti i sve potrebne informacije.
         Riječke se obveznice mogu kupiti od 17. do 28. ovoga mjeseca, a očekuje se da će interes za treću tranšu biti još i veći nego za prve dvije.  Zahvaljujući obveznicama Rijeka će dobiti jedan od najljepših bazena u Europi, a investitori će zaraditi.
        Kako je istaknuto gradnja bazena ide po planu, a trenutno je jedini zastoj na izgradnji ceste Podkoludricu koja će biti puštena u promet u svibnju. Kompleks bazena bit će gotov u lipnju, a uz pet bazena Riječani će dobiti i dvije plaže ukupno dugačke 300 metara.
 
Autor: Igor Rivetti