Trenutno se na Rabu teško nalazi slobodan smještaj!

Odlično je prošao i srpanj, koji s obzirom na onaj iz 2019. godine, bilježi ostvarenje od 87% u dolascima i 84% u noćenjima.

rab

Unatoč strepnji hoće li epidemiološka situacija na razini države „izdržati“, srpanj je završio uz odličan turistički rezultat, vrlo blizak onome iz 2019. godine, koja je bila rekordna, ali i posljednja pred pandemijska, bez ograničenja.

U mjesecu srpnju ove godine ostvareno je 50 406 dolazaka ili 27% više nego lani. Gledajući noćenja, ostvareno je 394 604 noćenja što je 15% više nego lani. Top 5 emitivnih tržišta u mjesecu srpnju su bila: Njemačka, Hrvatska, Slovenija, Austrija i Mađarska.

Turisti su se najčešće odmarali u smještaju u domaćinstvu, njih 66%, zatim u hotelima 10%, nekomercijalnom smještaju 10%, u kampovima 9% te u ostalim smještajnim kapacitetima 5%.

Srpanj ove godine, s obzirom na onaj iz 2019. godine, bilježi ostvarenje od 87% u dolascima i 84% u noćenjima, što je zaista odličan rezultat.

Prema informacijama s kojima raspolaže Ured TZG Rab, trenutno se na Rabu teško nalazi slobodnih kapaciteta, što upućuje da i ovaj početak mjeseca kolovoza bilježi visoku popunjenost destinacije.