Trojac osumnjičen za teške krađe i razbojništvo iza rešetaka

prison-553836_1920

 

Policijski službenici Policijske postaje Delnice proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 18, 20 i 23 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

 

Policija 18 i 20-godišnjaka sumnjiči da su 26. siječnja na širem području Delnica, nakon što su prethodno naručili dostavu hrane, fizički napali i ozlijedili 41-godišnjeg hrvatskog državljanina s namjerom protupravnog mu oduzimanja novčanika. Oštećeni 41-godišnjak se uspio obraniti iz čega proizlazi počinjenje kaznenog djela razbojništva u pokušaju.

 

Osim toga, navedeni se sumnjiče i za počinjenje kaznenih djela teške krađe u Begovom Razdolju i Mrkoplju tijekom siječnja, gdje su iz dva ugostiteljska objekta otuđili oko šest tisuća kuna. Uz spomenuto, 18-godišnjak se sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela teške krađe u pokušaju kada je s 23-godišnjakom krajem siječnja provalio u ugostiteljski objekt na području Delnica.

 

Po završetku kriminalističkog istraživanja, radi osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, protiv trojice osumnjičenika podnosi se kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.