Turisti vole Kastav

Kastav je u ovo ljeto zabilježio 25% više turista i 30% više dolazaka nego lani 

kastav

Turistička renesansa koju je na Kvarner donijela glavna sezona osjetila se i u gradu Kastvu. Tijekom srpnja i kolovoza smještajni su kapaciteti, a koji uz dva hotela čini pretežno privatni smještaj, bili više nego dobro popunjeni.

-” Turista je bilo puno, sezona je bila jako dobra i zapravo smo nadoknadili one neke manjkove koje smo imali početkom godine radi lockdowna. Imamo 25% više turista i čak 30% više dolazaka u glavnoj sezoni u odnosu na prošlu godinu”, rekao nam je voditelj Turističkog ureda Kastva Saša Brusić. 

 Iako nije neposredno uz more, Kastav ima mnogo za ponuditi a njegova stara gradska jezgra idealna je za organizaciju ljetnih manifestacija.

-” Ove godine je Kastafsko kulturno leto bilo posebno jako, imali smo Jerry Ricks blues festival, unatoč epidemiološkoj situaciji mi nismo htjeli odustati, napravili smo što se više može u ovim okolnostima i zapravo bilo je izvrsno, bilo je vrlo uspješno ,pohvalio se Brusić. 

 A profitirali nisu samo vlasnici smještajnih kapaciteta. Sezonom su vrlo zadovoljni i kastavski ugostitelji.Najveći broj turista u Kastav dolazi iz najbližih emitivnih tržišta iz kojih se, ukoliko epidemiološka situacija ostane povoljna, očekuje i najveći broj gostiju u posezoni.