Turistička Rijeka: Rezultati u srpnju na 50% od prošlogodišnjih

vlcsnap-2020-08-07-11h51m05s743

U srpnju je u Rijeci ostvareno 47 posto dolazaka I 52 posto noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine. U srpnju smo imali nešto malo više od 13 tisuća dolazaka I nešto malo više od 46 tisuća noćenja. Rekla je stručna suradnica za marketing Turističke zajednice grada Rijeke Antonija Kardum.

Tu statistiku najbolje osjete djelatnici u riječkim smještajnim kapacitetima, među njima je i voditeljica recepcije Botela Marina Marinela Cesar: 

Nažalost ili na sreću ostvareno je 50 posto lanjskog prometa. Godina je krenula jako dobro, očekivali smo puno toga jer je ipak Rijeka 2020, s obzirom da je došlo do korone I cijele te situacije, ova popunjenost naravno da nas ne zadovoljava, ali sretni smo da imamo gostiju. Naglasila je Marinela Cesar

Najviše turista dolazi iz Njemačke. Zatim slijede češki turisti koji ove godine imaju povećanje od čak 200 posto, naravno zbog željezničke linije,  a treće mjesto zauzimaju domaći gosti.

U prvih sedam mjeseci ove godine Rijeka je ostvarila 39 posto dolazaka i 47 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.  I ove godine u Rijeci prednjači privatan smještaj u kojem je ostvarena popunjenost od 85 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.