Turizam – slamka spasa u krizi

Prva dva mjeseca u Crikvenici porast turističkog prometa od 26 posto

Prva dva mjeseca u Crikvenici porast turističkog prometa od 26 posto

Crikvenica se pomalo priprema za dolazeću turističku sezonu, viđenu kao jedinu nadu u sveobuhvatnoj krizi. Iako možda brojevi ne zvuče spektakularno – jer radi se o samo 10 000 noćenja, prva dva mjeseca godine po pitanju turističkog prometa donijela su porast od čak 26 %, ističu u Turističkoj zajednici.
Iako Opatiji još uvijek ne može parirati, po statistikama Turističke zajednice primorsko-goranske županije Crikvenica je treća u županiji po ostvarenom broju noćenja u zimskom periodu. Uglavnom se radi o domaćim gostima, no hotelima je to osiguralo solidno poslovanje.
– Jadran hoteli imaju uvijek jedan hotel otvoren, to je ove godine Hotel Kaštel, radila je i Villa Ružica, Villa Aurora, sad se otvara i Hotel Terapia i naravno očekujemo otvorenje ostalih hotela u skorom periodu – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Gordana Jelenović.
Cijele godine radi i Hotel Marina u Selcu koji uvelike doprinosi crikveničkom turizmu, tu je još hotel Esperanto, a ubrzo se otvaraju i hoteli u Dramlju. Svi oni raznim događajima planiraju obogatiti svoju ponudu za uskršnje blagdane, za goste među kojima ima najviše onih iz zapadnoeuropskih zemalja.
Što se tiče hotela Miramar, koji godinama propada – ništa novo. Do bilo kakve izjave uprave društva gotovo je nemoguće doći. Zna se samo da su radovi na projektu stali još u ožujku prošle godine, a kao razlog navodi se ne isplaćivanje obećanih sredstava od strane financirajuće Hypo Alpe Adria Bank International AG iz Klagenfurta.