Tvoj glas je snažan važan i potreban

Transparency International Hrvatska

ballot-296577_1280 (1)

 

 

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje, a neposredno prije otvaranja birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora poziva sve sudionike izbornog procesa da budu svjesni vlastite odgovornosti.

 

Izađimo na birališta kao odgovorni građani bez obzira kako ćemo i za koga glasati. Pomozimo onima iz najbliže okoline koji su bolesni, stari ili nemoćni da konzumiraju biračko pravo. Potaknimo da glasaju i oni koji smatraju da i onako ništa ne mogu promijeniti, jer su razočarani.

 

Snaga hrvatskih građana nalazi se na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije.

 

Građani su ti koji imaju pravo svojim glasom pokazati koga žele na čelu institucije predsjednika odlučujući po svojoj savjesti.

 

Istovremeno snoseći odgovornost da će izabrati osobu koja mora biti po svom djelovanju i ponašanju primjer svima nama.

 

Prije svega akteri, uključujući i medije i promatrače koji nadgledaju izborni proces, moraju biti svjesni velike moralne odgovornosti da svoj posao odrade pošteno i transparentno prema svima kako se ne bi stvorio dojam da se manipulira voljom birača.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

TI Hrvatska će na dan izbora biti dostupan za sve koji žele nekoga pohvaliti ili prijaviti nepravilnost.

 

Možete nas kontaktirati putem telefona 01/4830 653 ili 091 2232 011, društvenih mreža i elektroničke pošte ured@transparency.hr.