Nekoliko stotina građana Uskrsni ponedjeljak proveli su u Bribiru, u dobrom društvu i uz ukusne zalogaje na drugom po redu festivalu bribirskog prisnaca.
Na ovom jednostavnom jelu od svega nekoliko sastojaka koje uglavnom uvijek imamo u kuhinji odrasle su generacije, a receptura se prenosila s koljena na koljeno.


No da ova delicija ne bi ostala poznata samo Bribircima, prošle godine krenulo se s novom proljetnom manifestacijom kako bi o u ovom tradicionalnom jelu mogli uživati i ostali.


Uz bribirski prisnac odrastao je i poznati hrvatski chef koji je ovo tradicionalno jelo, uz male izmjene, pripremao posjetiteljima festivala. Što o bribirskom prisnacu kažu chef Damir Tomljenović te kraljica Riječkog karnevala Bribirka Sara Đukić pogledajte u videoprilogu.
Bribirski prisnac našao je je svoje mjesto i u knjizi recepata Skul Internationala, jedne od najvećih međunarodnih turističkih organizacija.