U derbiju 8. kola na Rujevicu u subotu stiže Osijek, evo što kažu trener Sopić i Marco Pašalić

Nakon dvotjedne stanke, Rijeka dočekuje Osijek u subotu na Rujevici, derbi je to osmog kola.

  • Jako dobro smo iskoristili pauzu, bolje se upoznali jer u ovom napornom ritmu stalno smo bili u nekom kompenzacijskom treningu i regeneraciji. Odigrali smo dvije utakmice, protiv Domžala i juniora, sve u svemu spremni dočekujemo Osijek, rekao je Željko Sopić, trener Rijeke.

U posljednjoj utakmici prije pauze, Rijeka nije uspjela pobijediti Varaždin pa će tražiti tri boda protiv Osijeka, konkurenta u vrhu ljestvice.

  • Svaki trener kad dođe u novi klub ima nove zamisli koje se mogu više ili manje razlikovati od prethodnika. Uvidjeli smo koje smo probleme imali i nastojali smo raditi na tome. Osijek drugačije igra kod kuće, drugačije u gostima. Imaju kvalitetu, ali pokušavam se fokusirati na nas. Respekt Osijek, ali ja vjerujem u ove dečke, dodao je Sopić.

Osijek dolazi na Rujevicu nakon poraza protiv Dinama u utakmici iza koje se danima više pričalo o suđenju nego nogometu.

Rijeka ima odličan napadački arsenal i potencijal, a među njima je Marco Pašalić koji je svojim golovima iz daljine oduševio nogometnu javnost i to ne samo riječku.

  • Svaka utakmica je bitna, moramo biti maksimalno spremni moramo biti bez obzira igrali protiv Rudeša ili Osijeka, rekao je Marco Pašalić.

Trener Rijeke ne može računati na Hodžu zbog tri žuta kartona, a tek danas će odraditi trening sa svim igračima nakon reprezentativnih obaveza.

Zadnja igračka prinova na Rujevici, napadač Momo Yansane još nije stigao u Rijeku zbog administrativnih problema ishođenja vize, a u konkurenciju se nakon ozljede vraća Emir Dilaver.