U Dramlju 28-godišnjak s 2,01 promila izazvao prometnu nesreću, sudario se s mopedom i parkiranim vozilom

policija je proteklog vikenda pojačano nadzirala promet, evidentirano je 309 prometnih prekršaja. 51 prekršaj se odnosi na prekoračenje brzine, 37 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, ali i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane te 180 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 163 km/h evidentirana je u subotu, 16. srpnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. U 11.36 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Škoda, zadarske registracijske oznake, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 126 alkotestiranih vozača, 23 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,01 g/kg evidentirana je u Dramlju, 28-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču koji je jučer ujutro, oko 9.10 sati, pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću. Očevidom je utvrđeno kako je 28-godišnjak upravljajući osobnim vozilom marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, kretao se neprimjerenom brzinom ulicom Prilaz obali gdje je pri tome udario u parkirano osobno vozilo, zatim se okrenuo na kolniku i sudario izravno s mopedom kojim je upravljao 54-godišnjak iz suprotnog smjera te na kraju udario i u zid. U nesreći je 54-godišnji vozač mopeda zadobio lakše ozljede.

Alkoholizirani vozač je pak priveden u službene prostorije te je po završetku postupanja ,zbog izazivanja prometne nesreće te počinjenja navedenih prekršaja, protiv 28-godišnjaka podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 12 500 kuna i izricanje zaštitna mjere upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci. 

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirane su i 42 prometne nesreće u kojima je jedna osobe teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Foto :Vjeran Zganec Rogulja /Pixsell