U Hrvatskoj 206 oboljelih

U Hrvatskoj je trenutno 206 oboljelih, što je 49 više od jutrošnjih informacija. U posljednja 24 sata 78 više oboljelih, rekao je ministar Beroš.

connection-4884862_1920

U Hrvatskoj je trenutno 206 oboljelih od koronavirusa, što je 78 više nego jučer, rečeno je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. Ukupno je testirano 2100 bolesnika.

Ušli smo u fazu kad se povećao broj oboljelih u izrazito kratkom vremenu, to ukazuje da smo u fazi uzlazne putanje epidemijske krivulje, što se može zaustaviti jedino poštivanjem preporuka Stožera civilne zaštite, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Upozorio je da se neki građani ne pridržavaju preporuka i uputa za samoizolaciju, ta da ne poštuju preporuke okupljanja na javnim mjestima.

Rečeno je i kako je dobra vijest da nema novih pacijenata na respiratoru, iako ima novih kandidata.

Alemka Markotić još je jednom istaknula da se sve mjere opreza shvate ozbiljno, jer ako se ne pridržavamo pravila dovodimo sve u opasnost. Zahvalila je svim koji daju pomoć i donatorima.

Ministar Božinović je rekao kako se odluke o međugradskom prometu već primjenjuju.

Koristit ćemo i usluge teleoperatera kako bi svima dolazile poruke kako se ponašati u raznim situacijama jer je i danas bilo neodgovornih koji su širili panične poruke putem društvenih mreža. S takvima ćemo se obračunati, uhvatit ćemo ih, rekao je Božinović te dodao kako ima i više stotina ljudi koji su kršili samoizolaciju i oni će biti kažnjeni. Još jednom je pozvao građane da slijede sve upute – a to je higijena i ostanak kod kuće.