U Hrvatskoj je potvrđeno ukupno 551 osoba zaraženih koronavirusom. Preminule su tri osobe

covid-19-4908692_1920 (3)

U Hrvatskoj je potvrđeno ukupno 551 osoba zaraženih koronavirusom. Preminule su tri osobe. 37 osoba je oporavljeno. 781 osoba je u kršenju mjera izolacije.

Imamo 56 novih bolesnika, što daje brojku od 551 bolesnika. I protekla 24 sata otkriveno je 70 novih bolesnika. I dalje smo u fazi linearnog rasta, što je dobro. Prosjčena dob je 48,02 godine.  Postotak bolesnika izand 60 godina je 25 posto. Rekao je ministar Beroš na konferenciji za novinare. 

Monistar Beroš je na redovitoj konferenciji naglasio da je rast linearan što ukazuje na to da se građani pridržavaju uputa. Prva odluka se odnosi na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećala kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskij poljopivredi. To su dućani koji prodaju hranu, higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i dućani koji pordaju hranu za životinje.

Stožeri Civilne zaštite moraju posebnu pozornost obratiti na situaciju na tržnicama. Kad se provjeri je li sve u redu, kroz par sati, očekujemo da će te trgovine početi raditi. Drugo izuzeće se odnosi na rad prodavaonica u kojima se prodaje građevinski materijal i to za područje Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije i to zbog posljedica za saniranje štete od potresa. Dokle god postoji linearni rast popuštat ćemo mjere kako bismo sve više i sve optimalnije funckionirali u ovim izvanrednim uvjetima.  Nove odluke stupaju na snagu danas. Realno je za očekivati da trgovine počnu raditi od sutra ujutro. Želim dobiti povratne informacije od stožera da su pouzeli sve epidemiološke mjere unaprijed da posao moze krenuti. Poruka je dakle krenut će raditi od sutra.” Rekao je Beroš

Iz Crvenog križa upozorili su građane da ne otvaraju vrata osobama koje traže novac te da te osobe odmah prijave policiji. Rečeno je i kako Crveni križ skrbi za 10 000 obitelji te da se prema djelatnicima i volonterima građani ne odnose kao prema kurirsrkoj službi. 

781 osoba je u kršenju mjera izolacije.

Što se tiče propusnica policija je izvijestila da ima određenih sumnji u manipulacije. To je ozbiljno kazneno djelo, krivotovorenje isprava. To je djelo koje se oviso o težini može sankcionirati od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. A valjda je svima jasno da u ovakvoj situacije neće se izricati minimalne kazne. Rečeno je u Zagrebu