U Jelenju gotovo 2% populacije zaraženo COVID-19 virusom

U posljednjih pet dana situacija se u Jelenju naglo pogoršala pa je ta općina s današnjim danom prešla brojku od 100 zaraženih što znači da Jelenje sada spada pod visoko rizična područja. 

Jelenje slika

 

Povodom najnovijih brojeva stožer općine oglasio se i priopćenjem u kojem stoji:  

Poštovani mještani Općine Jelenje,

Ovog puta posebno se obraćamo Vama na pomoć prilikom suzbijanja pandemije izazvane virusom COVID-19. Stožer Civilne zaštite Općine Jelenje zajedničkim snagama sa Stožerima županijske i nacionalne razine poduzima niz mjera kako bi se zaustavila pandemija. Da bi donesene mjere imale rezultate neophodna je suradnja i praćenje uputa, mjera i propisa. Stoga još jednom apeliramo na sve sumještane koji žive na području našeg Jelenja da se pridržavaju svih mjera/preporuka, kako bi u što kraćem roku pandemiju stavili pod kontrolu.

Stožer Civilne zaštite Općine Jelenje posebno vodi brigu o našim najmlađima. Zajednički snagama s Dječjim vrtićem Grobnički tići i OŠ Jelenje-Dražice vodi se briga da sva djeca, u navedenim institucijama, budu u sigurnom prostoru. Novonastala situacija u našoj sredini zadnjih pet (5) dana se naglo pogoršala tako da smo s današnjim danom prešli brojku od sto (100) zaraženih mještana virusom COVID-19. Na ukupan broj stanovnika od 5.309 broj zaraženih iznosi gotovo 2% te samim time naše područje spada u veoma rizična područja, uzimajući upute i mjerila stručnjaka.

Još jednom molimo Vas da se pridržavamo svih donesenih mjera/preporuka kako bi svi zajedno blagdane Božića i Nove godine dočekali u mirnijem i sigurnijem ozračju.

Stoji u priopćenju Stožera Civilne zaštite Općine Jelenje