U Liču održan 4.Medun Fest

Na ovogodišnjem 4. Medun Festu, održanom u Liču u općini Fužine, posjetitelje su oduševila jela, temeljena na šumskom medunu Gorskog kotara, koja su pripremala tri vrhunska chefa, Zdravko Tomšić, Branko Ognjenović i Boris Kauzlarić, a uživali su u prvom sladoledu i koktelu od meduna uz brojne sadržaje i bogat glazbeni program.

Branko Ognjenović, chef i nositelj titule World Master Chef, kreativno je spojio lungić roza pečen s batatom, gratiniran s kulenom, medunom i chillijem, pružajući posjetiteljima nevjerojatnu paletu slatko-ljutih okusa. Zdravko Tomšić, chef konzultant i začetnik “Slow fooda” u Hrvatskoj, pripremio je salatu od krumpira s aromatičnim biljem, jabukama i dressingom od meduna i jabučnog octa. Pastrva dimljena i sotirana na maslacu dodatno je obogaćena emulzijom od meduna, suncokretovog ulja i jabučnog octa, stvarajući izvanredno balansirano, nutritivno bogato i osvježavajuće jelo. Boris Kauzlarić, vrsni goranski chef, očarao je posjetitelje inspirativnim cheesecakeom s kremoznim umakom od meduna, korice od naranče i vrhnja koji je obogatio jedinstveni cheesecake i oduševio sve prisutne.

Sladoled od meduna, idejno osmišljen za prvo izdanje Medun Festa u suradnji poznatog chefa Dina Galvanga i Marka Stojevića, poznatog slastičara, nestao je brzinom munje. Ovogodišnji vrhunac bio je prvi koktel od meduna, izveden od strane destilerije Lynx Craft Distillery.