U listopadu 323 prekršaja vozača i putnika koji nisu koristili pojas

Tijekom listopada policijski službenici su u prometu među ostalim akcijama i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 323 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 291 prekršaj se odnosi na vozače i to 226 osobnih vozila, 64 teretnih vozila i jedan vozač ostalih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 20, a u teretnim vozilima 12 putnika.

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1486 vozača, od kojih je 1147 vozača osobnih vozila, 276 vozača teretnih vozila, 22 vozača autobusa te 41 vozač ostalih vozila. Uz to je kontrolirano 386 putnika u osobnim, 37 u teretnim vozilima, 18 putnika u autobusima i 21 putnik u ostalim vozilima. Na stražnjim sjedalima kontrolirano 95 putnika, od kojih je 74 djece.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.