U Novom Vinodolskom počinje Okolotorno!

Ove srijede, 10. srpnja, započinje dugo očekivana i uvijek dobro prihvaćena novljanska manifestacija – Okolotorno! Po deveti put, uličice Starog grada pretvorit će se u scenu ispunjenu glazbom, veseljem, raznim lokalnim proizvodima i eno-gastro užicima!

Poseban spektakl bit će vatrena predstava Flamma, koja će Frankopanski trg u 21:30 sati pretvoriti u živopisnu pozornicu s dinamičnom koreografijom, zanosnim ritmovima, plesom i vatrom koja oduzima dah, dok će ugodnu atmosferu duž stare gradske jezgre osigurati čak tri glazbena sastava pozivajući na zaustavljanje i uživanje u najljepšim primorskim zvucima. Večer će obogatiti i klapa Kala svojim nastupom ispred crkve.

Za vraćanje u neka davna vremena pobrinut će se Frankopani, dok će „stroga“ gradska straža čuvati glavni ulaz u Stari grad. Članovi KUD-a u bogatoj novljanskoj narodnoj nošnji šetat će gradom, a vi ćete imati priliku prošetati s njima i zabilježiti nezaboravne trenutke. Posebno uređeni foto kutci, inspirirani prošlim vremenima, bit će savršena kulisa za vaše uspomene.

Najmlađe će razveseliti Ivana Brlić Mažuranić u svom čarobnom kutku, gdje će oslikavati lica, dok će se svi posjetitelji moći okušati u streličarstvu na ulazu u Stari grad.

Staru gradsku jezgru i ove će godine ispuniti rukotvorine koje su izradile vrijedne ruke naših zanatlija, obrtnika i umjetnika. Uz to, dvije primorske konobe pobrinut će se da nitko ne ostane gladan ili žedan. Uz već tradicionalnu konobu kraj crkvice svete Trojice za čiju ponudu je zadužena udruga Ružica Vinodola, ove godine imamo i jedno iznenađenje. U konobi pri početku same rute u uličici koja od parkirališta vodi prema crkvi po prvi puta svoja vina će predstaviti vinarija Kapić iz Matulja. Parona, Devica i Grm samo su neka od imena njihovih visokokvalitetnih vina nazvanih starim, gotovo zaboravljenim riječima domaće čakavštine. Uz dobro vino, naći će se i finog pršuta, friganih ribica i najslađih frita.

Svaka srijeda u srpnju i kolovozu od 10. srpnja bit će posvećena tradiciji, autohtonim proizvodima i rukotvorinama, glazbi, duhu prošlosti te bogatoj eno i gastro ponudi. Pridružite na