U Opatiji održan 8. hrvatski kongres o cestama: Cesta D 403 ide jako dobro

IMG-90b10fc928dab8a7fa7ef46fa99ab06f-V

Hrvatsko društvo za ceste Via Vita na ovogodišnjem 8. kongresu održanom u Opatiji okupilo je brojne stručnjake iz prometnog sektora koji su predstavili velike infrastrukturne projekte, ali i teškoće koji prate njihovu realizaciju. Kongres je otvorio resorni ministar Oleg Butković.

Prometni je sektor nakon restrukturiranja i dostupnosti EU fondova značajno živnuo što je u posljednjih nekoliko godina omogućilo realizaciju brojnih kapitalnih projekata na području cijele Hrvatske.Trenutna ulaganja u prometnu infrastrukturu veća su od 25 milijardi kuna, od čega su 2/3 u cestarskom sektoru.

-Tu je naravno ova godina koja je obilježila i spajanje posljednje konstrukcije Pelješkog mosta zaista veliki događaj koji nam je bio ove godine tu je dovršetak Istarskog ipsilona do tunela Učka koji je izgrađen u punom profilu naravno sa nastavkom i druge cijevi koja se gradi prema Matuljima ,rekao je ministar mora, promeeta i infrastrukture Oleg Butković. 

U sljedeće dvije godine očekuje se dovršetak za Hrvatsku najvažnijeg infrastrukturnog projekta Pelješkog mosta i izgradnja brzih cesta, a tu je i cesta D 403,najavio je Butković .To je zaista jedan od najsloženijih i najkompleksnijih projekata u Hrvatskoj budući da njena izgradnja ovisi o otvarnju Zagrebačkog pristaništa, a izgradnja te ceste ide jako dobro,rekao je Butković.