Make Your Own Movie: Ljepote brojnih destinacija u promotivnom filmu TZ Kvarnera

Primorsko-goranska županija dobila je novi turistički proizvod s kojim će sve svoje ljepote predstaviti svijetu. Nakon svjetske premijere na Sarajevo Film Festivalu Turistička zajednica Kvarnera i domaćoj je javnosti u Opatiji premijerno prikazala promotivni turistički film Make your own movie.

-” Filmovi kao takvi su iznimno važni pogotovo u promociji turizma ako govorimo jer slika govori tisuću riječi. Veseli da ovim filmom koji je nešto drukčiji, znači nastojali smo izać iz stereotipa turističkog filma i bit možda malo interesantniji i drukčiji, rekla je direktorica TZ Kvarner Irena Peršić Živadinov

-” Mi smo došli na svoje maksimume i radimo na kvaliteti. Imamo stvarno ponudi najviše od svih i najrazličitiji smo od svih. Autori su uspješno zaokružili priču o ljepotama i bogatstvu naše plavo-zelene županije koja privlači brojne goste iz Europe i cijeloga svijeta. Ovogodišnji turistički rezultati vjeran su pokazatelj kvalitete turističke ponude koja uključuje i vrhunsku gastronomiju, bogatu kulturnu baštinu i brojne atrakcije. Znam da se turisti koji posjete našu regiju, njoj iznova vraćaju,poručio je primorsko goranski župan Zlatko Komadina.

Redatelj Sanjin Stanić u filmu je prikazao prirodne i kulturne ljepote Primorsko-goranske županije od Opatije, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Gorskog kotara i otoka.

-” Mi smo se ovaj put poveli sa filmskom industrijom zapravo. Probali smo na neki filmski način i kroz filmski jezik pokazat sve naše prirode ljepote i sve turističke zapravo atrkacije koje kvarner ima. Glavni lik u filmu je location manager, odnosno osoba koja traži i dogovara lokacije za snimanje raznih projekata.Tako da smo napravili to na način da kroz neki ležerni posao koji on obavlja smo prikazivali sadržaj i ponudu turističke zajednice kvarnera, a te fotografije koje on šalje u filmu tim raznim stranim produkcijama su zapravo svi ti prizori koje imamo ovdje, istaknuo je redatelj filma Sanjin Stanić kojemu je za inspiraciju poslužio location manager ,naš kolega Dean Lalić.

-” Život location managera nije baš tako glamurozan kao što je prikazan u filmu. Lijep je, upoznaš puno ljudi, nova mjesta, ima puno stresa, ali kad sve dobro prođe si zadovoljan, rekao je jučer na premijeri Dean Lalić.

U filmu se pojavljuju glumci Ivan Raffaelli, Zijad Gračić, Serena Ferraiuolo, Damir Orlić i Marina Musulin.

Lokacija premijere nije slučajno izabrana. Opatija kao kraljica Jadrana sljedeće godine slavi 180 godina organiziranog turizma.

-” Opatija je poznata kao destinacija gdje mnogi filmaši dolaze snimati i filmove i serije i dokumentarce. Tako da to nije ništa čudno i organizatoru hvala jer mislim da je odabrao pravo mjesto, poručio je gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

Nakon projekcije filma, druženje sudionika uveličalo je i predstavljanje eno i gastrodelicija s Kvarnera, buduće Europske regije gastronomije 2026. godine.

Pogledajte film :

Atraktivnim kadrovima kojima su oslikane specifičnosti lokacije, film vodi na uzbudljivo putovanje najljepšim dijelovima Kvarnera i Gorskog kotara. Film je snimljen u produkciji Filmerije i Kinoteke. Redatelj i urednik filma je Sanjin Stanić koji je zajedno s Ljubom Zdjelarevićem i producent te, u suradnji s Edijem Mužinom, potpisuje i scenarij. Direktor fotografije je Hrvoje Franjić. U filmu se pojavljuju glumci Ivan Raffaelli, Zijad Gračić, Serena Ferraiuolo, Damir Orlić i Marina Musulin.„Autori su uspješno zaokružili priču o ljepotama i bogatstvu naše plavo-zelene županije koja privlači brojne goste iz Europe i cijeloga svijeta. Ovogodišnji turistički rezultati vjeran su pokazatelj kvalitete turističke ponude koja uključuje i vrhunsku gastronomiju, bogatu kulturnu baštinu i brojne atrakcije. Znam da se turisti koji posjete našu regiju, njoj iznova vraćaju“, izjavio je župan Zlatko Komadina.Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov čestitala je uključenima u stvaranju promotivnog filma za kojeg smatra da izvrsno oslikava turističku ponudu Primorsko-goranske županije.„Ovogodišnji turistički rezultati pokazuju da nosimo titulu atraktivne destinacije što je pokazatelj da idemo u dobrom smjeru kada je riječ o promociji ovog kraja. Primorsko-goranska županija zauzima posebno mjesto na turističkoj karti što se vidi u ponudi kulturnih sportskih i zabavnih sadržaja koji uspješno privlače turiste” , izjavila je Peršić Živadinov.Lokacija na kojoj se održala svečana premijera ovog filma nije slučajno odabrana, riječ je o kolijevci hrvatskog turizma i kraljici Jadrana, Opatiji, koja tu titulu iznova potvrđuje, a što se očituje u sve većem broju domaćih i inozemnih gostiju.„Posebno mi je drago da je Opatija odabrana kao lokacija na kojoj se prikazuje promotivni film u kojeg su utkane destinacije naše županije, a koje nerijetko ostavljaju bez daha. Pogotovo jer iduće godine Opatija obilježava okruglih 180 godina organiziranog turizma.“, rekao je gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin.