U PGŽ šestero novozaraženih korona virusom

U Primorsko goranskoj županiji ukupno su 24 osobe zaražene korona virusom,među njima su i prvi zaraženi s područja Liburnije. U Hrvatskoj je 254 oboljelih, 38 više u odnosu na jučer, no testiranja kasne zbog potresa.

vlcsnap-2020-02-28-09h33m06s395

Zbog potresa pressica Stožera u 16 sati nije održana. Točan broj zaraženih se ne zna,testiranja kasne zbog potresa i izvanredne situacije u zagrebu. Zadnje poznate brojke su one od 9 sati ujutro, Nacionalni stožer je izvijestio o ukupno 254 oboljelih ,38 više u odnosu na jučer u 16 sati. U Primorsko goranskoj županiji ukupno je 24 ero zaraženih, u odnosu na jučer 6 je novooboljelih Svi zaraženi su u dobrom stanju, informacije su iz Županijskog civilnog stožera.

Riječko Korzo danas je bilo prazno. Riječani čini se poštuju odluke Hrvatskog Stožera civilne zaštite koji je donio niz odluka I mjera u cilju sprječavanja širenja korona virusa. A ona najvažnija je ostanite kod kuće.

Sinoć je donijeta Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama, trgovima i drugim javnim mjestima. Policija ja na terenu i poziva građane da se vrate kućama.Od danas na snazi je i kraće radno vrijeme trgovina s prehranom i ostalih trgovina kojima je dopušteno raditi.Radno vrijeme je od 8 do 17 sati, stoji u odluci Stožera.Ukinute su međugradske linije za vlakove i autobuse. U Rijeci I okolnim općinama ukinut je javni gradski i međugradski prijevoz. U Rijeci ukinuta je I naplata parkirališta.No od sutra Autotrolej organizirat će javni prijevoz za zaposlene.Više informacija dostupno je na njihovim internet stranicama. Danas je javna ustanova park prirode Učka donijela odluku o zatvaranju Parka prirode Učka,što znači da je za građane zabranjen dolazak na područje Parka prirode.

Stožer Civilne zaštite apelira ostanite kod kuće, izlazak van je dozvoljen, ali bez okupljanja. Dozvoljen je boravak pet osoba na jednom mjestu. Uz razdaljinu od dva metra.