U ponedjeljak počinje Svjetski tjedan dječjih srčanih grešaka

FB_IMG_1644136717266

Osvjetljavanjem fontana na Jadranskom trgu u večernjim satima i lučkih dizalica na Molo Longu crvenim svjetlom, Rijeka se od ponedjeljka, 7. veljače 2022. godine, pridružuje obilježavanju Svjetskog tjedna dječjih srčanih grešaka.

 

      Osvjetljavanjem gradskih znamenitosti crvenim svjetlom tijekom tjedan dana Rijeka se pridružuje inicijativi Udruge Veliko srce malome srcu kojoj je cilj skrenuti pozornost javnosti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka kod djece te dati potporu njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju.

 

        Udruga Veliko srce malome srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima.

Osnovni ciljevi Udruge su razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove kao i pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama te osvješćivanje građana o tome što znači biti dijete sa prirođenom srčanom greškom ili bolesti, odnosno što što znači biti njihov roditelj ili liječnik.