U prva dva mjeseca u Rijeci ostvaren za 32 posto bolji turistički promet nego 2022.

U Rijeci je u prva dva mjeseca ove godine ostvaren za 32 posto bolji turistički promet od 2022. godine koja je bila rekordna. ” Početak godine je počeo odlično, ostvarili smo preko 50 tisuća noćenja u prva dva mjeseca. Tako da mislim da možemo biti više nego zadovoljni s ostvarenjem koji je rezultat sinergije rada svih koji su uključeni u turistički promet. ” – rekao je Petar Škarpa, direktor TZ Rijeke.

Turistički potencijal Rijeke prepoznaje sve više investitora. “ Valja reći da najavljene investicije u turističke kapacitete ne samo na kopnu nego i na moru, tu prije svega mislim na novu ACI-jevu Marinu u središtu Rijeke dat će jedan novi zamak riječkome turizmu i ucrtati naš grad na kartu turističkih destinacija u još većem smislu. “ – rekao je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Iz godine u godinu raste broj privatnih iznajmljivača te ih je trenutno oko 1300. ” Privatni iznajmljivači imaju preko 54 posto svih noćenja na području Grada Rijeke, nakon toga su hoteli pa hosteli pa onda ostale vrste smještaja. ” – objasnio je Škarpa.

U Rijeci je u prošloj godini ostvaren rekordan turistički promet. Izvješće o ostvarenom prometu bila je glavna tema sjednice skupštine Turističke zajednice Grada Rijeke. U 2022. godini ostvareno je ukupno 569 752 tisuća noćenja, a udio stranih turista u noćenjima iznosi 86, 79 posto.