U Rijeci predstavljena Helikopterska hitna medicinska služba

Na helidromu na Delti održano je službeno predstavljanje početka rada Helikopterske hitne medicinske službe u Hrvatskoj!

Tom prilikom održana i pokazna vježba spašavanja te je prisutnim uzvanicima i predstavnicima medija prikazan i objašnjen cijeli put odo dojave o zdravstveno ugroženim osobama do njihova zbrinjavanja i prevoženja u bolnicu.

Tijekom uskršnjeg Tijekom vikenda Helikopterska hitna medicinska služba imala je dvije uspješne akcije spašavanja.Prijevoz pacijenata s Raba i Lošinja, uz pratnju timova Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, što je ujedno označilo i start sustava helikopterska hitne medicinske službe u Hrvatskoj.

Helikopterska hitna medicinska služba zasad ima četiri helikoptera na četiri lokacije i to na otoku Krku, u Zagrebu, Osijeku i Splitu. U pripremi su nove baze u Slavonskom Brodu, Puli i Zadru.
-” Za hitnu medicinsku djelatnost to je veliki iskorak. Nakon što je prošle godine uspostavljena pomorska hitna s flotom od šest brzih brodica i nadopunjenom kopnenom hitnom medicinskom službom, ovo je velik iskorak, a Hrvatska je sada među zemljama koje imaju najrazvijenije sustave hitne medicinske pomoći”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.