U Rijeci u 24 sata palo 287,5 litara kiše po četvornom metru

Prema podacima Dhmz-a od 8 sati 28.9. do 8 sati 29.9. palo je u Rijeci 287,5 litara kiše po četvornom metru

Obilne kiše koje su sinoć pogodile Primorsko-goransku županiju, a najviše područje grada Rijeke, nanijele su znatne štete na niz objekata i imovini. Iz PU primorsko-goranske kažu da je na području grada zabilježen i veliki broj prometnih nesreći, a spašavali su se i ljudi i imovina. Sve dežurne službe su na terenu, štete se saniraju. 
Na području PGŽ-a, u svim srednjim školama regularno se odvija nastava, osim Građevinske škole u Rijeci koja će imati online nastavu jer je voda prodrla u podrume i s krova. U Gimnaziji Andrije Mohorovičića došlo je do prodora voda po vertikali pa su dvije učionice i knjižnica izvan funkcije, ali će se nastava održavati normalno. Već se čisti i otklanja šteta. U OŠ Čavle voda je prošla u prizemlje gdje su učionice prvašića pa je ravnateljica jutros obavijestila sve roditelje da za 1. razrede danas neće biti nastave, ali će biti osiguran boravak prvašića u školi za slučaj da je to potrebno. Škola u Brodu na Kupi neće danas raditi jer su poplavljene prilazne ceste do škole.
Službena automatska meteorološka postaja na Kozali zabilježila je jučer od 8 sati ujutro čak 287,5 litara oborine po četvornom metru, objavio je DHMZ. U samo jednom danu tako je srušena prosječna mjesečna količina kiše za rujan.
Župan Zlatko Komadina upravo je na sastanku s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem i žurnim službama Grada, a potom će sa suradnicima obići županijske ustanove u centru Rijeke. Zamjenik župana Petar Mamula u obilasku je poplavljenih područja u Gorskom kotaru.