U riječkom KBC-u od koronavirusa preminuo 42-godišnjak

vlcsnap-2020-03-28-13h28m41s437

Od 6 osoba koje su preminule od koronavirusa u Hrvatskoj u posljednja 24 sata, jedna je osoba preminula u riječkom KBC-u. Riječ je o muškoj osobi staroj 42 godine koja je imala komorbiditete, odnosno stanja koja postoje zajedno s glavnim oboljenjem ili osnovnom bolešću kod bolesnika.

– To je bolesnik koji je već duže vrijeme u bolnici koji ima komorbiditet, bolesnik koji je pretil i hipertoničar, to su dva faktora koja sigurno idu uz teže oblike Covida19, odnosno teži je oporavak od Covid bolesti. Progresija je napravila to da je liječenje bilo neuspješno unatoč svim provedenim mjerama, rekao je pročelnik Odjela za intenzivno liječenje Klinike za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Rijeka, Mladen Ivanovski.

U KBC-u Rijeka trenutno se od koronavirusa liječi 15 pacijenata, od toga 12 pacijenata je smješteno na Klinici za infektivne bolesti dok se tri bolesnika nalaze u respiracijskom centru. Od toga, dva pacijenta su na respiratoru, jedan spontano diše bez asistencije, rekao je Ivanovski.