U Rijeku uplovila dva velika kruzera, s više od 4500 putnika!

Za goste kruzera organizirani su brojni izleti, od kojih se najviše njih odlučilo za Rijeku i okolicu. 

Od ranih jutarnjih sati bilo je  u riječkoj luci, gdje uplovljavaju dva velika kruzera, Mein Schiff 5 i Marella Explorer 2 te više od deset manjih kruzera-jedrenjaka ID Rive Toursa, s više od 4500 putnika i 1600 članova posade.

Kako bi se gosti s kruzera osjećali dobrodošlo i ugodno  za to su se pobrinuli Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka, koji su dočekali goste u veselom ritmu s prigodnim poklonima i informativnim brošurama za što kvalitetnije provedeno vrijeme u našem gradu.

Za goste kruzera organizirani su brojni izleti, od kojih se najviše njih odlučilo za Rijeku i okolicu, a nešto manji dio za otok Krk, Istru i Zagreb. Najveći dio gostiju koji ostaje u Rijeci posjećuje Trsat te uživa u organiziranim razgledima užeg centra grada, gdje posjećuju brojne kulturno-povijesne znamenitosti, tržnicu i muzeje, a šetnju Korzom iskoristit će za obavljanje shoppinga i kupnju suvenira u brojnim prigodnim trgovinama u gradu.

Dolaskom kruzera Rijeka se promovira ne samo kao turistička destinacija već kao i prepoznatljiva kruzing destinacija.

Do kraja godine očekuje se još nekoliko brodova za kružna putovanja i to u slijedećim terminima, 13. i 27.8, 24. i 30.9., 22. i 28.10. te 14.11., što je dobra najava za izvrsnu post sezonu i potpuni opravak tog segmenta tržišta.