U rujnu 2023. počinje gradnja Helikopterske baze HGSS-a i novog Zdravstvenog centra na Rujevici

hgss

Novi županijski centar hitne medicine na Rujevici korak bliže realizaciji. Projektna dokumentacija gotova do ljeta, počinju pripremni radovi na terenu, izvijestio je zamjenik primorsko goranskog župana Vojko Braut. Uz novi Zdravstveni centar  Rujevica – Zapad gradit će se Helikopterska baza HGSS-a te županijski Centar za hitnu medicinu i sanitet.

U suradnji s HGSS-om i Gradom Rijekom provest će se reparcelacija zemljišta, a radovi na iskopima trebali bi započeti krajem ove godine. Ujedno, po okončanju javne nabave, zaključen je ugovor o projektiranju idejnog projekta vrijedan 1,08 milijuna kuna s riječkim arhitektonskim studiom Mapa d.o.o., naveo je dožupan. Potom slijedi izrada glavnog projekta dok se početak izvođenja radova na izgradnji očekuje u rujnu 2023. godine. 

Prema riječima zamjenika Brauta, radi se o generacijskom projektu koji će objediniti resurse i djelovanje interventnih službi na području Primorsko-goranske županije te, u suradnji s resornim ministarstvom, uspostaviti infrastrukturu za hitnu helikoptersku službu za otoke.

Foto : HGSS