U subotu 1. listopada u Crikvenici će se obilježiti Dan branitelja

Potpisan sporazum kojim se utvrđuje zajedničko okupljanje i obilježavanje Dana branitelja 30. rujna svake godine te zajedničko okupljanje i obilježavanje obljetnice ustrojavanja 155. brigade Hrvatske vojske 16. prosinca svake godine.

U Crikvenici okupili su se potpisnici sporazuma o suradnji triju jedinica lokalne i područne samouprave Grada Crikvenice, Grada Novog Vinodolskpg i Vinodolske općine te braniteljske udruge na njihovu području. Sporazumom se potvrđuje potreba i spremnost na zajedničko djelovanje u svrhu unapređenja kvalitete života hrvatskih branitelja i unapređenja suradnje braniteljskih udruga.

Sporazumom se utvrđuje zajedničko okupljanje i obilježavanje Dana branitelja 30. rujna svake godine te zajedničko okupljanje i obilježavanje obljetnice ustrojavanja 155. brigade Hrvatske vojske 16. prosinca svake godine.

Dan branitelja iznimno ove godine održat će se 1. listopada 2022. u Crikvenici. Svojevrsni uvod u subotnji, svečani dio započinje već u petak, 30. 9. 2022., projekcijom filma Bogdanovci između zvijezda u 19:00 sati u prostoru Dvorane Zora, a ulaz je besplatan.

Svečani dio programa uz glazbenu pratnju slijedi u subotu, 1. 10. 2022., u 10:00 sati na crikveničkom središnjem Trgu Stjepana Radića gdje će se okupiti udruge proizašle iz Domovinskog rata s područja Grada Crikvenice, Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. Nakon svečanog obilježavanja prvog Dana branitelja crikveničkog-vinodolskog kraja u 11:00 sati slijede sportske igre (boćanje, kartanje, šah i pikado) i prigodno druženje branitelja na prostoru Macela također uz glazbeni sastav.