U tijeku drugo masovnije cijepljenje građana na Zametu

vlcsnap-2021-03-27-15h35m41s023

U organizaciji Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te liječnika koncesionara, u sportskoj dvorani Centra Zamet održava se drugo masovnije cijepljenje građana PGŽ, točnije Rijeke i Riječkog prstena protiv COVID19 bolesti.

Ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović istaknuo je zadovoljstvo današnjim tijekom procjepljivanja kojim je planirano cijepiti 1754 osoba sukladno indikacijama obiteljskih liječnika. S obzirom na zahtjevnu epidemiološku situaciju, pohvalio je građane što se pridržavaju vremena dolaska na cijepljenje te se stoga ne stvaraju nepotrebne gužve. Istaknuo je da se paralelno s ovim mjestom za procjepljivanje, danas vrši i procjepljivanje na još dva punkta Doma zdravlja – na Zametu i Vežici. Građani izvan Rijeke i okolice tijekom tjedna su procjepljivani u ispostavama prema mjestu prebivališta. Ukupno je dosad u Primorsko-goranskoj županji oko 22 tisuća procijepljenih prvom dozom, a samo tijekom današnjeg dana će se cijepiti oko 2500-2600 osoba. Koriste se cjepiva Astra Zeneca, Modena i Pfizer, konkretno na lokalitetu Centra Zamet Astra Zeneca za koje prema riječima ravnatelja Mićovića građani pristigli na cijepljenje nemaju primjedbe te ga ne odbijaju. „ Ovaj tjedan ćemo biti efikasni s brojem procijepljenih građana i neće nam ostati cjepiva. Pristigle su nam veće doze Astra Zencinom cjepiva, točnije 3 400 doza, pored dvostruke doze Pfizerovog. Za idući tjedan su najavljene manje doze, no ulazimo u novi tjedan s nadom nastavka kontingenta cijepljenja i ovakvim programom cijepljenja“, istaknuo je Mićović

U dvorani zamet djeluje 6 cjepnih timova Doma zdravlja i liječnika koncesionara. Pomažu djelatnici NZZJZ, Zavoda za hitnu pomoć, patronažne sestre i mladi liječnici pod nadzorom mentora, a tu su i volonteri Društva Crvenog križa PGŽ.