U tijeku je RetrOpatija!

Spektakularno finale biti će u subotu.

Nostalgične osamdesete i njihov stadionski rock, lude sedamdesete i otkačeni disco, šarene šezdesete u kojima se rockabilly pomiješao sa nezaboravnim šlagerima, pa tako sve do „swingerskih“ dvadesetih – glazba i moda, ljubav i sloboda bile su glavni „lajtmotiv“ na otvorenju ovogodišnje manifestacije RetrOpatija. Prva večer programa bila je tek uvertira, priprema za još uzbudljivija događanja danas navečer i spektakularno finale u subotu.

Danas na Slatini sviraju Dellboysi i DJ Super Saiyan, a pred Šporerom Marko Tolja s bendom te DJ Tommy, a sve uz plesne nastupe Flame, Porto Ri i Rebel School koje će za posjetitelje pripremiti rockabilly radionicu. Dodatak putovanju kroz glazbene dekade bit će i projekcija filma „Elvis“ na Ljetnoj pozornici, kao i nastupi Folklornog ansambla Zora i Duška Jeličića Duleta s Bonacom na gradskoj tržnici. Tijekom sva tri dana trajanja RetrOpatije, programi će se odvijati i u brojnim ugostiteljskim objektima, kao i terasama hotela, restorana i kavana.

Spektakularno finale opatijski „party stoljeća“ imat će u subotu, kada će se glavna ulica zatvoriti za automobile i otvoriti za glazbu, ples i dobru zabavu. Promet će biti zatvoren zaustavljen Ulicom maršala Tita od križanja s Radničkom ulicom i Ulicom Viktora Cara Emina do Slatine, od 17 sati u subotu do 5 sati u nedjelju ujutro. Središtem Opatije zavladat će muzika i moda, ulični zabavljači Martiniss žonglerea, originalni trkaći motocikli s nekad slavne utrke na Preluku, vespe i oldtimeri, opatijski vatrogasci koji će se predstaviti poligonom za djecu, ali i ugostitelji i obrtnici, frizeri, šminkeri i barberi koji će svoje djelatnosti izvesti izvan zatvorenih prostora i prezentirati u stilu neke od važnijih glazbenih dekada 20. stoljeća.

Program će početi u od 18 sati, kada će na tržnici atmosferu zagrijati DJ Rabbit i rockabilly radionica. Istovremeno, glazba će osvojiti svaki kutak grada – ispred hotela Paris velike hitove prošlog stoljeća puštat će DJ Patak, na bini nasuprot hotela Milenij DJ Dog, a pred Šporerom DJ Alex Ivanov. Sve ove pozornice povezat će nastup Puhačkog orkestra Lovran koji će u retro-izdanju u 18 sati krenuti od tržnice prema Slatini.

Živa glazba krenut će sa Slatine u 19 sati, kada nastupa Pachamamma Street Connection Band, dok će nešto ranije, od 18.45 sati pozornicu nasuprot Milenija zauzeti Dječja plesna skupina Lorena, a ispred Kraša svoje plesno umijeće predstavit će dječje plesne skupine Zvjezdice iz Veprinca i Porto Ri iz Rijeke. Od 20 sati na tržnici će zasvirati Bourbon Hunters Band, u 20.30 sati na terasi hotela Imperial nastupit će Febra bend, a Cubismo, naš najuspješniji sastav u povijesti Porina, ugrijat će atmosferu do usijanja na terasi hotela Kvarner. Uvertiru u glazbenu završnicu, od 21 sat, dat će (Ne)Normalni Band ispred hotela Paris, Lorean Dey pred Šporerom te Dino Dvornik Tribute Band koji će hitove neprežaljenog hrvatskog „kralja funk glazbe“ izvesti na bini nasuprot hotela Milenij.

Tradicionalno finale čitavog programa RetrOpatije bit će ludi i nezaboravni, najveći Disco Party by DJ Luca Montecchi & MC Šajeta na Ljetnoj pozornici. Pod zvijezdama otvorenog neba na hitove disco glazbe plesat će se od 23 sata pa do 3 sata u nedjelju ujutro, kada i službeno završava najveća, najluđa i najzabavnija ljetna manifestacija.